torsdag, maj 01, 2008

En kvadrat om dagen: Del 1

Den här bloggen har nu tvingats vila alldeles för länge. Liksom sist jag skrev någonting här fick jag just en snilleblixt medan jag duschade: jag ska skriva om små vardagshändelser ur mitt eget liv varje dag. För att göra dem lite mer intressanta ska de alla vara kvadrater; således kommer jag tvingas att räkna ord till höger och vänster och faktiskt fundera på vad jag gör. Det blir väl spännande! Dagens kvadrat är den av primtalet elva: 121 ord.


Den lilla kaninungen tuggade frenetiskt i luften, försökte febrilt frigöra sig från den stora hand som höll honom fast. Trots att den var stor och höll honom stadigt var den mjuk; trots att han sprattlade allt han kunde klämde den honom inte alls.

När en andra hand tog ett stadigt tag om hans långa, starka fötter lugnade han sig; det var inte fast mark, men kändes ändå tillräckligt säkert för att han skulle kunna slappna av. Efter en liten stund vågade han till och med röra på sig lite försiktigt: han vände sin vita bläs först åt den ena sidan, sen åt den andra. Han rynkade på nosen; visst kändes den här doften bekant? Händerna släppte honom – han var hemma igen.

Inga kommentarer: